Şanlıurfa yemeklerinin vazgeçilmezi: Tadı nedeniyle büyük ilgi görüyor

Şanliurfa yemeklerinin vazgeçilmez zevklerinden biri olan Birekik’in patlıcanını dikmenin zamanı geldi. Dikkatli bir şekilde yetiştirilen fideler, kadınların elindeki zemini karşılıyor.

Eşsiz tadı ile, Türkiye’nin diğer bölgelerinde büyümeyen kaydedilmiş bir Birecik patlıcanına dikilmenin zamanı geldi. Şubat ayında seralara dikilen tohumlar fidelere dönüştürüldükten sonra tarlalara getirilir.
Erkekler, hazırlanmış ve dikkatli bir şekilde hazırlanmış hazırlıklara su bırakırken, kollarını yuvarlayan kadınlar, ellerine alan fideler kökleri çamurla kapatırlar. Kadınlar Nisan ayı sonlarında başlayan ekimi sonlandırıyor. Belirli bir güçlendirme süresi için sulanan fidelerdeki toprak toprakları birkaç gün sonra çapadan ufalanır.
Yaklaşık 2 buçuk ay boyunca korunan fideler, 2 buçuk ay içinde yetişkinliğe ulaşır ve ürün vermeye başlar. Belirli bir olgunluğa gelen patlıcan hasadı Temmuz ortalarında başlar. Aubergine Kebap, Tepsi Kebab, Musakka, Birecik’in patlıcanında, Sanliurfa’da ve Türkiye’nin diğer bölgelerinde ince kabuk, aroma ve farklı tat ile kullanılan birçok öğünde kullanılan Musakka büyük ilgi görür.
Uzun yıllar boyunca, pasbergini uzun yıllar boyunca üreten çiftçi, fideler ortasının ortasına kadar devam edecek ve fidelerin ortasına kadar devam edeceğini belirterek, “Şu anda Birecik’in tornalapları zemini karşılama zamanı. Greenhouses’taki fideleri diktik.
Nasıl yetiştirileceğini gösteren imamlar, “İşte uzman insanları olan insanlar. Herkesi dikmiyoruz çünkü bu sebzeler çok nazik. Oberjinler Haziran ayının son gülümsemesinden çıkmaya başlıyor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Popüler Firmalar
Güncel Haberler
Firmanızın link ve tanıtımını ekletmek için Skype adresimizden bizimle iletişime geçebilirsiniz.